Jádro mužské neplodnosti

Problémy s otěhotněním se téměř vždy přičítají ženám. Aniž by se více pátralo po příčinách, podstupují náročné a pro jejich tělo zatěžující umělé oplodnění. Přitom stačí jen nespěchat a více pátrat po příčinách.
Už delší dobu se totiž ukazuje, že až u poloviny neplodných párů je důvodem mužská neplodnost.

Spočívá v tom, že tělo muže není schopno vyrobit dostatečný počet kvalitních spermií. Na slovo kvalita je třeba dát důraz, protože mnoho mužů si myslí, že když mají pevnou erekci a dostatečný objem semene, nemůže se jich neplodnost týkat. Opak je ale pravdou. Ani tehdy nemusí být spermie přítomny nebo nemusí být dostatečně pohyblivé, aby stačily k oplodnění ženy.
 
Proč se tak děje?
Je toho mnoho, co ovlivňuje mužskou neplodnost a tou nejzákladnější je, že stejně jako ženy přivádějí na svět svoje první dítě velmi často až po třicítce, také muži se stávají otci o desetiletí později než dříve. A je jasné, že spermiogram mužů čtyřicetiletých je zcela jiný než dvacetiletých. Navíc se přidávají další nezanedbatelné vlivy, jakými jsou:
·         vrozené vady
·         hormonální či urologické problémy
·         chronické záněty
·         nesprávný životní styl, stres
·         kouření, alkohol, drogy
 
Domácí test
Možná ne všichni muži vědí, že existuje domácí samovyšetření jejich plodnosti. Sperm OK test si lze zakoupit v lékárnách nebo na internetu. Je jednoduchý a spolehlivý a bylo ověřeno, že skutečně funguje. Spolehlivě stanoví počet živých spermií a muž tedy vyhledá odborníka až tehdy, když je problém skutečně prokázán. Po stanovení diagnózy a správné terapii lze počít potomka přirozenou cestou!

Je třeba apelovat na všechny muže, jejichž partnerky nemohou otěhotnět, aby je nenechali zbytečně stresovat a podstupovat různá komplikovaná vyšetření dříve, než je to skutečně nutné. Domácí test plodnosti totiž muže nijak nezatěžuje, na rozdíl od ženských nepříjemných procedur.